Basiliek van het Heilig Hart

Wat de oppervlakte betreft, is de Basiliek van Koekelberg de vijfde grootste kerk ter wereld, na de Basilique de Notre-Dame de la Paix te Yamoussoukro in Ivoorkust, de Sint-Pieterskerk in Rome, de Sint Paulskathedraal in Londen en de Santa Maria Dei Fiori kerk in Firenze.
Vandaag is de kerk in de eerste plaats een bidplaats voor de vrede.
De basiliek wordt nog steeds gebruikt voor parochiale vieringen en grote nationale vieringen.
Maar de Basiliek van Koekelberg is meer dan dat. Ze vervult ook een belangrijke culturele functie. Het is een prachtig Art Deco monument, er zijn twee musea, er worden jaarlijks verschillende tentoonstellingen georganiseerd en u kunt er genieten van een prachtig panorama over Brussel!
De twee musea zijn het Museum Zwartzusters Brussel en het Museum Moderne Religieuze Kunst. Dit laatste biedt onderdak aan een uitgebreide collectie schilderijen en beelden uit het Museum van Moderne Religieuze Kunst van het bisdom Brugge.

Panorama:

Ontdek vanaf de buitengalerij aan de basis van de koepel van de basiliek, op een hoogte van 52,80 meter, een prachtig zicht over Brussel en Brabant. Bij mooi weer reikt het zicht tot aan de kathedraaltoren in Mechelen en het hellend vlak van Ronquières!

Toegangsprijzen panorama:

€ 5 per persoon
€ 4 per persoon voor groepen van min 10 pers.

Bezoekers van het panorama kunnen tijdens de openingsuren ook de musea bezoeken. Zowel de musea als het panorama zijn bereikbaar met een lift.

Openingsuren:

Kerk: Tijdens het zomeruur van 8 u tot 18 u
Tijdens het winteruur van 8 u tot 17 u

Panorama: Tijdens het zomeruur van 9 u tot 17 u (Laatste ticket 16 u 30)
Tijdens het winteruur van 10 u tot 16 u (Laatste ticket 15 u 30)

Shop: Van 9 u tot 12 u en van 14 u tot 16 u 30

Ligging:

Contact:

tel: 02/421.16.60