↑ Terug naar Waar naartoe?

Bibliotheek “Boekelberg”

Iedereen is welkom in de gemeentelijke bibliotheek “Boekelberg” en zowel de inschrijving als het uitlenen is volledig gratis!

Ons aanbod is vooral gericht op ontspanning, studie, literatuur, vrije tijd en informatie.

De bib beschikt over boeken voor elke leeftijd en dus zelfs voor de allerkleinsten onder ons. Zo is er een aparte babyhoek voorzien (want ook baby’s mogen zich al inschrijven!) en zijn de leesboeken geplaatst volgens leesniveau of leeftijd. Adolescenten vanaf 14 jaar hebben hun eigen Young Adults-afdeling.

Naast leesboeken, biedt onze bibliotheek ook een mooie collectie strips, muziekcd’s, dvd’s en informatieve boeken aan. Er zijn ook activiteiten voor kinderen zoals textielateliers en voorleesuurtjes.

Het aanbod voor volwassenen bestaat uit romans en verhalen in alle genres. Verder zijn er ook afdelingen met informatieve boeken, poëzie, Brussel, Nederlands leren en een dvd-afdeling met speelfilms, comedy, series en documentaires. Onze collectie klassieke muziek is ook een echt pareltje!

Bovendien beschikken wij over een groot aantal Daisy-boeken en een Daisy-speler, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Dus mensen met een leesbeperking kunnen met een gerust hart in Boekelberg terecht. Voor de jeugd hebben we boeken in dyslexie-uitgave en leeslinealen.

Openingsuren

Maandag: 14u-19u
Dinsdag: 14u-19u
Woensdag: 14u-17u
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 9u-12u

Praktisch

Neem alvast een kijkje in onze catalogus op zoeken.koekelberg.bibliotheek.be
Je kan er ook het krantenarchief raadplegen.

Boekelberg maakt deel uit van het netwerk van de Brusselse Nederlandstalige Bibliotheken, dit wil zeggen dat je met een inschrijving in één van deze bibliotheken (zie www.brusselsebibs.be) ook in al de andere bibliotheken van dit netwerk terecht kan.

Raadpleeg onze website: www.koekelberg.bibliotheek.be

Ligging

Contact

Sint-Annakerkstraat 63 – 1081 Koekelberg
koekelberg@bibliotheek.be
Tel: 02.411.08.65