Elisabethpark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over het Elisabeth park

Het Elisabethpark te Koekelberg begint ten westen van metrohalte Simonis en loopt door tot aan de Basiliek van Koekelberg.
Het is 17 hectare groot. Het was wegeninspecteur Victor Besme die het park ontwierp in het kader het programma van Leopold II voor de ontsluiting van de landelijke gemeenten rond Brussel.  De gemeenteraad van Koekelberg keurde het plan goed op 8 december 1868. Met de aanleg van het park werd pas in 1880 begonnen. Het park telt een aantal bijzondere bomen waaronder dwergkastanjes, Amerikaanse lindes, papierberken e.a. Sinds 2004 verzamelen zich ’s avonds in de bomen bijna elke dag honderden halsbandparkieten, die per ongeluk in de natuur werden losgelaten. Overdag vliegen zij uit om eten te zoeken in de stad. In het park is een muziekkiosk, een sportterrein, en een speelplein. Je kan uitrusten op de vele zitbanken.

Ligging

Het park ligt op wandelafstand van het tram, metro en trein station Simonis – Elisabeth.
Er liggen drie tramhaltes van lijn 19 langs de zuidkant van het park: Heilig Hartcollege, Bossaert Basilique en Besme.

Praktische informatie

Openingsuren: 
Het Elisabethpark is altijd toegankelijk, behalve bij storm of grote manifestaties. Er zijn elk dag parkwachters tussen:
– 8 en 18 uur in de winter;
– 8 en 21 uur in de zomer.

Contactinformatie:
Telefoonnummer (algemene informatie gemeente Koekelberg): 02 412 14 11
Hebt u een vraag? Wilt u een probleem signaleren? Spreek dan een van de parkwachters aan.
In noodgevallen: Parkassistentie op 0497 599 99 87.
Leefmilieu Brussel – BIM: 02 775 75 75, info@leefmilieubrussel.be

Uitrusting:
Speeltuin voor kleine kinderen met zandbak en klimtoestel, geasfalteerd terrein voor basket- en voetbal, zone waar honden vrij mogen loslopen – met pictogram op de grond, straatverlichting, zitbanken, vuilnisbakken, drinkwaterfontein, informatieborden en lokaal voor de parkwachters. Het Park is zonder problemen toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.